• Mirella Kersten

Mirella Kersten (1983) is geboren in Winsum, Groningen. Afgestudeerd als ingenieur aan de faculteit bouwkunde van de Technische Universiteit Delft, heeft zij zich bijna volledig zelfstandig in de schilderkunst bekwaamd. Sinds maart 2011 woont en werkt zij op Bali, Indonesië.

Een verhaal en een ruw idee van het uiteindelijke beeld vormen de uitgangspunten voor een zoektocht in vele soorten beeldmateriaal naar bepaalde facetten, die de schilder combineert en op zo veel manieren transformeert, dat geen enkel facet qua vorm, kleur of licht-effecten meer te herleiden is naar zijn originele context.

 

Tijdens haar studie is de schilder goed vertrouwd geraakt met een breed scala aan computerprogramma's die zij nu gebruikt om haar schilderijen te schetsen, kleurschema's uit te proberen, toonwaarden- en contraststudies te maken en om perspectieven uit te werken.

 

Na voltooiing van de digitale collage, zet ze met potloodlijnen de precieze tekening op het doek, dat met verdunde verf reeds de voor ieder schilderij specifieke, sfeer bepalende, onderkleur heeft gekregen.

 

De onderschildering werkt ze vervolgens uit in monotint, of ze zet meteen kleuren op. Naarmate het schilderij vordert gebruikt ze steeds meer verzadigde kleuren. Sommige kleuren bouwt ze op in meerdere lagen al dan niet met een glacis medium, om zo te komen tot kleureffecten die onmogelijk met kleuren op een pallet te mengen zijn.

 

Gedrapeerde stoffen en objecten schildert ze naar het leven en ze vraagt mensen in haar omgeving om model te staan.

 

Ze schildert in meerdere cycli, steeds van achtergrond naar voorgrond, waarbij ze het beeld steeds verder verfijnd. Met impasto-medium en zand creëert ze texturen.

 

Bekijk demo